Sök
 

More From Region

 

Boende

Israel har ett brett utbud av boende för alla smaker, ändamål och budgetar.

På denna sida:

Hotell och Kibbutzhotell

Hotell och Kibbutzhotell

Hotell

Det finns mer än 300 hotell i Israel - alltifrån mindre gästhus till femstjärniga lyxhotell. Hotellpriserna varierar beroende på årstid och standard och de anges i US dollars. De priser som anges inkluderar inte den 15%-iga serviceavgift som tillkommer.

 

De flesta större hotell i Israel har konferensrum eller sammanträdeslokaler utrustade med audiovisuella hjälpmedel m.m. som följer IACPO:s rekommendationer. Många hotell upplåter konferensrum och sammanträdeslokaler gratis förutsatt att antalet deltagare är stort och att dessa bor på hotellet ifråga. Stadsdelsnämnder och tjänstemän kan i vissa fall anordna speciella arrangemang för konferensdeltagare såsom folkaftnar, nedsatta inträdesavgifter till turistattraktioner m.m. Om intresse finns kan lokala utbildningsinstitutioner, forskningscenter och företag anordna sociala tillställningar samt speciella demonstrationer av projekt eller produkter.

 

För ytterligare information om hotell i Israel, vänligen se: Israel Hotel Association


Kibbutzhotell

 

Kibbutzen är en Israelisk företeelse och att besöka, arbeta eller bo på en kibbutz är en unik upplevelse. En kibbutz är en egendom som ägs kollektivt av medlemmar som bor och arbetar på kibbutzen. Medlemmarna får inte lön men kibbutzen står för boende, utbildning, sjukvård, sociala behov och övriga behov. Merparten av Israels 269 kibbutzer ägnar sig fortfarande åt någon form av jordbruk men många håller på att gå över till en mer industriellt orienterad ekonomi vilket har gjort att villkoren för kibbutzerna och deras medlemmar har förändrats under de senaste åren.

Många kibbutzer har hotell på ägorna som kan erbjuda tillfälliga besökare en närmare inblick i hur man lever på en kibbutz. Dessa boenden ger även gästerna ett tillfälle att njuta av en avslappnad atmosfär i lantliga omgivningar. En del kibbutzer har speciella program för besökare med speciella utflykter och tillställningar som handlar om kibbutzer. De flesta kibbutzhotell är medlemmar av föreningen Israel Kibbutz Hotels Chain vilket är Israels största och mest utbredda nätverk för boende.

 

För ytterligare information om kibbutzhotell, vänligen kontakta:

The Israel Kibbutz Hotels Chain

41 Montefiore St., Tel Aviv

Tel: 03-560-8118

Fax: 03-560-8360

För ytterligare information om att bo och arbeta på en kibbutz, vänligen kontakta: info@igto.se eller se Kibbutz Volunteer Program Center

Vandrarhem

Vandrarhem IYHA dvs. Israel Youth Hostel Association (samarbetspartner och del av International Youth Hostel Association) har ca 30 vandrarhem i Israel för gäster i alla åldrar. Alla vandrarhem kan erbjuda boende i sovsalar och de flesta har restaurang eller möjligheter för besökare att laga mat. En del vandrarhem kan även erbjuda boende för familjer med barn. Individuella reservationer sker genom kontakt med vandrarhemmet ifråga medan gruppreservationer skall göras via IYHA.
IYHA arrangerar också rundresor eller paketresor under samlingsnamnet ”Israel on the Youth Hostel Trail”. Detta program inkluderar övernattning på vandrarhem, frukost och middag, resa med buss, en guidad halvdagstur, fri entré till nationalparkerna och informationsmaterial.
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
1 Shazar Street, Jerusalem, 91060
Tel: +972-(0)2-655-8400, Fax: +972-(0)2-655-8431
 
För broschyr och karta over vandrarhem i Israel, vänligen kontakta:
Israeliska Statens Turistbyrå i Stockholm
Tel: 08-213386, Fax: 08-217814
E-mail: info@igto.se

Kyrkans boende och Naturskolor

Kyrkans boende och Naturskolor Kyrkans boende

Ett flertal kristna församlingar erbjuder boende i närheten av platser av stor betydelse inom kristendomen. Dessa boenden är ofta mycket prisvärda. Man behöver inte vara kristen för att bo här men man måste som gäst vara beredd på att följa de regler som gäller.

För ytterligare information om kyrkans boende, vänligen kontakta:
Tel: +972 –(0)2-627-2692
Fax: +972 –(0)2-628-6417
eller det lokala turistkontoret i det område ni önskar besöka.

Naturskolor

SPNI eller "Society for the Protection of Nature in Israel" har ett nätverk bestående av 26 naturskolor runtom i Israel. Dessa skolor specialiserar sig på sitt lokala områdes naturhistoria och ekologi. Man kan bo över natten på de flesta naturskolor och det finns ofta möjligheter att laga mat och ibland möjlighet att köpa mat. Naturskolorna ligger ofta en bra bit utanför städer och mer bebodda områden. Ofta erbjuder naturskolorna rundturer och guidade vandringar i respektive område.

För ytterligare information eller bokning, vänligen kontakta:
SPNI Tourist Service
4 Hashefela Street, Tel Aviv, 66183
Tel: +972-3-638-8666
Fax: +972-3-6877695
Email: teleteva@spni.org.il

Landsbygdsturism

Landsbygdsturism Genom hela Israel, från norr till syd, på kibbutzer och i moshava jordbruksbygder, i städer, byar, bosättningar och i varje vacker vrå av landet, har fina gästrum med alla bekvämligheter byggts för att erbjuda dig en lantlig semester på armlängds avstånd från Israels ursprungliga landskap och under – långt borta från stadens oväsen. Det finns ett talesätt att för att verkligen lära känna ett land måste man leva bland dess invånare, lära sig deras seder, prata med lokalbefolkningen och lära sig hur de lever. Kanske är detta orsaken bakom Israels blomstrande landsbygdsturism och dess ökande popularitet bland turister. 
Den lantliga upplevelsen kommer att ge dig möjligheten att se fjärran bebyggelser och möta deras invånare, varav de flesta är jordbrukare som välkomnar dig och erbjuder dig charmiga rum och sviter, alldeles i anslutning till deras fält och trädgårdar. Rummen ligger också i närheten av många historiska platser och attraktioner så att du snabbt och lätt kan nå alla delar av landet medan du samtidigt lär dig om olika samhällen och deras livsstilar. 
Landsbygdsturism har utvecklats betydligt under de senaste årtionden och erbjuder nu ett varmt alternativ som inkluderar logi i lantlig atmosfär i hjärtat av naturen, med utsökta måltider gjorda på de allra bästa lokalprodukterna. 

Det finns allt från gästrum till familjelägenheter eller fina trästugor med andlös utsikt över landskapet. De ligger antingen spridda genom de gröna fälten i kibbutzer eller byggda på toppen av berg och kullar, mitt i fruktträdgårdar och tallundar eller längs stränder och floder. Några av stugorna kommer med underbara överraskningar, såsom bubbelpool och doftljus för en romantisk atmosfär, medan andra erbjuder jordbruksaktiviteter, såsom skörd av frukt, besök till ladugården eller fårfållan, hästridning, vagntur bakom traktor, besök till frukt- och grönsaksförpacknings-anläggningar och pressanläggningar för olivolja eller vin. Det finns även pooler, lekparksutrustning för barn, samt hammockar där man kan koppla av med ljuvlig utsikt över horisonten. Allt du behöver göra är att överlämna dig själv åt de stilla omgivningarna och det oändliga lugnet. 

Camping

Camping Camping i Israel gjorde nyligen sin comeback och är verkligen en unik upplevelse. Under många år var det bara naturälskare som ägde behörighet till att campa. Men idag är camping populärt för både unga och familjer. Efter att ha provat på hotell, gästhus och vandrarhem, har många dragit slutsatsen att camping erbjuder ett perfekt sätt att njuta av en semester med närhet till naturen.
Israel är ett land med många vandringsleder och många vandrare. Dess naturunder och naturreservat, berg, skogar och floder, likväl som stigarna som går genom dem, besöks av många – både till fots, på cykel, eller i sport- och terrängfordon. Vandrings-upplevelsen förstärks alltid av att sova utomhus under stjärnorna.
 
Tjusningen med camping är dess magiska enkelhet och det finns ett stort antal campingplatser spridda genom Israel. Här hittar du vidsträckta gräsmattor och skuggiga eukalyptuslundar, bord och bänkar, snackbar och restauranger, lekparker, vattenrutschbanor samt många andra attraktioner, beroende på vart du befinner dig.
 
Det är till exempel möjligt att, i övre Galiléen, campa på flodstranden och åka nedför Jordanfloden på innerslangar eller flottar. 
Gennesarets sjö omges av dussintals campingplatser som erbjuder vattensporter eller en vattenpark. Längs med kusten från norr till syd ligger många härliga platser med mjuka sandstränder, solsken och stillsamhet för både surfare eller för de som bara vill njuta av vågorna.
Negevöknen erbjuder Beduinboende eller platser där man kan slå upp tält i hjärtat av den lugna öknen eller längs med stranden i Eilat där campare kan skämma bort sig på Röda havets stränder eller prova på dykning i Coral Reserve.
I öppna naturreservat som Ramon Canyon och Judéens öken, finns särskilt utsedda platser där man kan campa över natten; detta för att skydda det nattliga djurlivet. Camping i Israel erbjuder en tillflykt och en återvändo till enkel avkoppling och riktig semester.
Skaffa ett tält, en sovsäck och en ryggsäck och ge dig iväg på israelisk camping.
 

Sites & Attractions

 
The purpose of this site is to preserve the Palmakh's heritage and to pass it on. There...
A regional museum for nature, Israeli geography and archaeology. A range of exhibitions...
The winery was established in 2001 and it produces approximately 45,000 bottles annuall...
South Jordan Park. A spectacular park, with channels of the Jordan River traversing it...
The winery was established in 1998 and it produces around 7,500 bottles annually. The w...
Caesarea Harbor Located in the Caesarea National Park, the port offers a wide range ...
 

Accommodations

 
Renovated in early 2006, the hotel is on the main street of Nahariya, a few minutes' wa...
Various-sized units in an old Arab house, from single rooms to six-person family suites...
Located in the hotel complex on the North Beach, a short walking distance from the othe...
Luxurious boutique hotel, located in the heart of the Amuka forest. The stylish wooden ...
 

VideoSideVWP

 
 

RelevantArticle

 
 

Events In Area

 
 

Namnlös

 
Planera din resa