Sök
 

More From Region

 

Att resa inom Israel

Israel är ett litet land och det är därför lätt att ta sig från en plats till en annan på relativt kort tid. Kollektivtrafiken är bekväm och du kan åka nästan var som helst till ett rimligt pris.​

På denna sida:

Transport i Israel

 

Israel Railways erbjuder bekväm och billig tågservice. Det är även möjligt att resa med taxi men detta är dyrare, särskilt för intercityresor. Det är därför bättre att använda sig av delad taxi.

Flera bolag flyger inrikes mellan Eilat och Ben Gurion Airport, Sde Dov Airport i norra Tel Aviv eller Haifa, men dessa flyg är dyrare.

Bussar är den populäraste formen av kollektivtrafik i Israel, för både lokal transport och intercityresor. Bussbolaget Egged bus driver de flesta av intercity-busslinjerna liksom huvuddelen av lokaltrafiken i många större städer och orter. Lokal- och intercitytrafik i Gush Dan-området (Tel Aviv och omgivande förorter) drivs av bussbolaget Dan bus. Busslinjer i Be’er Sheva och Nasaret körs av privata bolag. Priset för samtliga busslinjer är rimligt, bussarna är bekväma och oftast luftkonditionerade och bussarna går regelbundet och frekvent.

Biljetter kan köpas i biljettluckorna på busstationen i varje stad eller ort, eller direkt från föraren. De flesta busslinjer går inte på sabbat eller judiska helgdagar. Bussarna slutar gå på fredagseftermiddagen och börjar igen på lördagskvällen.

Studenter har rätt till rabatt på intercitybusslinjer. För att få rabatten måste de visa ett internationellt studentkort när de köper biljetten.

 

 

Bussar

Bussar

Egged

Egged kundtjänst och information: *2800

Egged Website

Egged är ett utmärkt bussbolag i Israel och erbjuder intercity-busservice i hela landet. Passagerare kan hämta information om de olika busslinjerna från Eggeds webbplats eller genom att ringa den automatiska kundtjänsten och informationscentret. Varje centralstation har en informationslucka och elektroniska skärmar som visar avgångstider och destinationer.


Dan

Dan kundtjänst och information: 00 972 6 639 4444
Dan Website


Dan bussbolag driver offentlig busservice i Gush Dan-området (Tel Aviv och omgivande förorter) samt i Yehuda och Samarien. Passagerare kan hämta information om de olika busslinjerna på webbplatsen eller från den automatiska kundtjänsten och informationscentret.


Metrodan 

Information: *5100
Metrodan Website (endast på hebreiska)


Metrodan driver busservice i den södra staden Be’er Sheva. Passagerare kan hämta information om de olika busslinjerna på webbplatsen eller från den automatiska kundtjänsten och informationscentret.

Nazareth Transport & Tourism
 NTT Website(endast på hebreiska) 

Driver intercitylinjer i norr och täcker Nasaret, Haifa, Karmiel och byar i Galiléen, samt internationella linjer till Amman (Jordanien) och Sinai (Egypten).

United Nazareth Buses
 UNBS Website

Driver kollektivtrafik i storstadsområdet Nasaret.


Nateev Express Website​ 
(endast på hebreiska)

Erbjuder stads- och intercitylinjer i norra delen mellan Zefat och Nahariya samt i den centrala delen mellan Hadera och Netanya. I januari 2007 vann bolaget ett kontrakt för rutter mellan Tel Aviv och Netanya.

Tåg

Tåg

 

Israel Railways kundtjänst och information:
00 972 3 577-4000 eller *5770
Israel Railways Website


Israel Railways har utökat och förbättrat tågtrafiken under de senaste åren. Tågen går oftare och till fler destinationer, det finns fler tåg i de större städerna och tågen är nu bekvämare.

Studenter och pensionärer kan få rabatt genom att visa studentkort eller legitimation.

På grund av tung trafik på många av vägarna, rekommenderas det att resa med tåg när det är möjligt. Tåg går från Tel Aviv till de flesta större städer, från Nahariya i norr till Dimona i söder, inklusive Jerusalem och Ben Gurion Airport.

Tågbiljetter kan köpas i biljettluckorna eller i biljettautomater på stationen. Platser kan också bokas i förväg.

Det finns förfriskningar och tilltugg, bland annat varma och kalla drycker, snacks, och smörgåsar, på de flesta tåg.

Tågen går inte på sabbat eller på judiska helgdagar.

 

Haifa Carmelit Subway Service
Telefon: 00 972 4 837 6661
Carmelit Website 

 
Haifa Carmelit är det enda tunnelbanesystemet i Israel. Det går från Paris Square i nedre staden och stannar vid fem andra stationer, inklusive Hadar affärscentrum, innan slutstationen Gan Ha-Em i Merkaz Ha-Carmel.

 

Taxi

Taxi ​Lokal och intercity taxiservice finns tillgänglig till och från vilken punkt som helst i landet. Priser inom städerna debiteras enligt taxameter.  

Priserna för intercitytaxi är standardpriser som fastställs av Transportministeriet. Det är rekommenderat att kontrollera priset innan man hoppar in i taxin.

Taxi kan beställas per telefon från en lokal taxistation, eller stoppas längs gatan genom att vinka med handen.

Nattpriser är 25 % högre än vanliga priser. Dessa priser gäller även på sabbat och helgdagar.

Förare måste använda taxametern för resor inom staden. Låt inte föraren övertala dig att gå med på ett pris i förväg om du inte känner till priserna!

  

Servicetaxi (Sherut)

Servicetaxi (Sherut) kör fasta lokala och intercity rutter som sammanfaller med bussrutterna. Priset för servicetaxi är fastställt enligt avstånd. I de flesta fall är det samma som eller något billigare än priset för motsvarande bussresa.

Servicetaxi stannar vid fasta hållplatser men stannar också på begäran längs vägen. Några centrala taxilinjer kör även på sabbaten.

Avgångstider är inte enligt tidtabell: taxin lämnar stationen när den är full. Av den anledningen är det klokt att räkna med att du kanske måste vänta en stund innan taxin fylls upp och kör.

 

Intercity servicetaxi

Från Tel Aviv till Jerusalem, Haifa, Netanya, Petakh Tikva, Rekhovot, Lod, Ramle, Hadera, Afula, Eilat, Nasaret och alla hållplatser på vägen - Taxi avgår från den nya centrala busstationen.

Från Jerusalem till Tel Aviv, Rekhovot, Haifa, Eilat och alla hållplatser på vägen – Taxi avgår från den centrala busstationen.

Från Haifa till Tel Aviv och Jerusalem – Taxi avgår från He-Khalutz Street i närheten av Ha-Nevi’im Street i Hadardistriktet.

Från Eilat till Tel Aviv och Jerusalem – Taxi avgår från den centrala busstationen.

Från Be’er Sheva till Tel Aviv, Jerusalem, Haifa och alla hållplatser på vägen – avgår från den centrala busstationen.

Från Netanya till Tel Aviv – avgår från den centrala busstationen.


Lokal servicetaxi

I Tel Aviv – Servicetaxi kör de stora Dan bussrutterna. Priset är något billigare än bussarna. Passagerare kan stiga på eller av var som helst längs rutten, inte bara vid busshållplatserna. Taxin kör även på sabbaten på rutt 4, 5 och 16, samt andra rutter.

Jerusalem – Servicetaxi kör de stora Egged bussrutterna.

Eilat – Det finns ingen lokal servicetaxi i Eilat.

Haifa – Servicetaxi kör de stora Egged bussrutterna i staden. Några linjer kör även på sabbaten.

Tiberias – Det finns ingen lokal servicetaxi i Tiberias.

Be’er Sheva – Servicetaxi kör de stora Metrodan bussrutterna. 

 

Inrikesflyg och hyrbil

Inrikesflyg Inrikesflyg


Israel är ett litet land och det är därför bara värt att överväga flyg mellan Eilat och Tel Aviv. Flera bolag flyger från Eilat till Ben Gurion Airport, eller Sde Dov i norra Tel Aviv. Flygpriser är rimliga men ändå mycket högre än busspriser. Det finns även privata bolag som flyger särskilda flyg från vart som helst i landet på begäran.

Israel Airport Authority
Telefon: 00 972 3 975 5555
Webbplats: http://www.iaa.gov.il/Rashat/en-US/Rashot


Arkia
Telefon: 00 972 3 690 2222,
Arkia Website

El Al
Telefon: 00 972 3 971 6111 (Israel)
El Al Website

Reguljärflyg:

Från Tel Aviv (Ben Gurion Airport) till Eilat

Från Eilat till Tel Aviv (Ben Gurion Airport)


Israair
Telefon: 00 972 3 795 5777
Israair Website​ 

Reguljärflyg:

Från Tel Aviv (Ben Gurion Airport) till Eilat

Från Eilat till Tel Aviv (Ben Gurion Airport) 

Hyra bil

De flesta internationella hyrbilsbolag och lokala bolag har kontor i de större städerna samt på Ben Gurion Airport. Det rekommenderas att boka en bil i förväg hemifrån (utlandet).

För att hyra bil i Israel måste föraren vara över 24 år och ha ett giltigt internationellt körkort samt internationellt kreditkort.

I Israel kör man på höger sida. Israel har ett omfattande vägsystem och tydliga skyltar på de flesta platser (på hebreiska, engelska och arabiska). Det är lite svårare att hitta i de större städerna, men vägar och gator är markerade och du kan använda en karta, GPS eller fråga om vägen.

De flesta hyrbilsbolag erbjuder inte försäkring för de områden i Västbanken som kontrolleras av palestinska myndigheter. Turister som önskar köra med hyrd bil in i områden som kontrolleras av palestinska myndigheter rekommenderas att skaffa lämplig försäkring.

 
 

Sites & Attractions

 
Beit Shean, south of the Sea of Galilee, founded some six millennia ago, is mentioned i...
An extraordinary huge site, which attempts to portray the IDF, from the early struggle ...
One of Israel's largest concentrations of water fowl. Attracts herons and cormorants in...
The Margalit Winery is a small family winery which was established in 1989 and is known...
Tel Dan National Park combines a lush nature reserve with a biblical archaeological exp...
The winery was established in 2005 and was constructed partially in the shape of a bott...
 

Accommodations

 
Hotel primarily serving Jewish Religious families and offering various categories of ro...
Sea Of Galilee Guest House is located in Moshav Almagor,overlooking the Sea Of Galilee ...
Genghis Khan is a unique Mongolian tents' village located in Moshav Givat Yoav. The Mos...
Jerusalem Gardens Hotel features 182 rooms, suites and family rooms,all with a balcony ...
 

VideoSideVWP

 
 

RelevantArticle

 
 

Events In Area

 
 

Namnlös

 
Planera din resa